Ramazan Ayı’nda ilk akla gelen tatlılardan biri olan “Güllaç” iftar sofralarının başköşesinde yer alıyor.
Haber Giriş Tarihi: 22.03.2025 20:22
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2025 20:35
Kaynak:
Mehmet Sevinç
Tüm İslam Âlemi’nde sahur ve iftar sofraları özenle hazırlanırken, hafif bir tatlı arayanların tercihi, güllaçtan yana oluyor. Burdur’un Bucak ilçesinde bir pastanede çalışan Şef Gürkan Akan, ilçedeki vatandaşların da güllaç tatlısına yoğun ilgisinin olduğunu aktardı. Şef Akan, güllaç yapımı hakkında da bilgi verdi.
Tercihe göre kilo ya da tepsi ile satış yaptıklarını söyleyen Gürkan,
“Kilosu 500 Lira, porsiyon olarak 120 Liradan satıyoruz” dedi.
Güllaç yapımında sütün fazla sıcak olmaması gerektiğini söyleyen Şef Gürkan Akan, sütün sıcak olması halinde güllacın hamur olabileceğini söyledi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Ramazan Sofralarının Vazgeçilmezi: “Güllaç”
Ramazan Ayı’nda ilk akla gelen tatlılardan biri olan “Güllaç” iftar sofralarının başköşesinde yer alıyor.
Tüm İslam Âlemi’nde sahur ve iftar sofraları özenle hazırlanırken, hafif bir tatlı arayanların tercihi, güllaçtan yana oluyor. Burdur’un Bucak ilçesinde bir pastanede çalışan Şef Gürkan Akan, ilçedeki vatandaşların da güllaç tatlısına yoğun ilgisinin olduğunu aktardı. Şef Akan, güllaç yapımı hakkında da bilgi verdi.
Tercihe göre kilo ya da tepsi ile satış yaptıklarını söyleyen Gürkan,
“Kilosu 500 Lira, porsiyon olarak 120 Liradan satıyoruz” dedi.
Güllaç yapımında sütün fazla sıcak olmaması gerektiğini söyleyen Şef Gürkan Akan, sütün sıcak olması halinde güllacın hamur olabileceğini söyledi.
Kaynak: Mehmet Sevinç
En Çok Okunan Haberler