SON DAKİKA
Hava Durumu

Korkuteli Fatma-Mehmet Cadıl Fen Lisesi’nden Büyük Başarı

“Otonom Yüzen Atık Temizleyici Araç” Projesi, Türkiye Maarif Yüzyılı Tanıtım Lansmanında Yer Aldı

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2024 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2024 15:12
Kaynak: Seher Özer
Korkuteli Fatma-Mehmet Cadıl Fen Lisesi’nden Büyük Başarı

Bu yıl pilot okul olarak Harezmî Eğitim Model’ine dâhil olan Antalya’nın Korkuteli ilçesindeki Fatma-Mehmet Cadıl Fen Lisesi’nin Harezmî ekibi öğretmen ve öğrencilerinin geliştirdikleri “Otonom Yüzen Atık Temizleyici Araç” projesi, Türkiye Maarif Yüzyılı Tanıtım Lansmanında yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in teşrifleriyle gerçekleştirilen Türkiye Maarif Yüzyılı Tanıtım Lansmanında beğeniye sunulan “Otonom Yüzen Atık Temizleyici Araç” projesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da yoğun ilgi gördü.

Türkiye Maarif Yüzyılı Tanıtım Lansmanının ardından Harezmî ekibi öğretmen ve öğrencileriyle bir araya gelen Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak, “Otonom Yüzen Atık Temizleyici Araç” projesiyle sadece Korkuteli’yi değil, Antalya’yı ve Akdeniz bölgesini temsil ettiklerini söyledi. 

 “Mutluyuz, gururluyuz” diyen Okul Müdürü Erkan Süha Doğrul, Türkiye Maarif Yüzyılı Tanıtım Lansmanına ülke genelinden sadece 7 okulun davet edildiğini ve programa katılan tek fen lisesinin kendileri olduğunu söyledi.

Okul öğrencilerinden Elif Kurtan “Otonom Yüzen Atık Temizleyici Araç” projesiyle su yüzeyinde bulunan çöplerin toplanmasını sağladıklarını ve su kirliliğini azaltmayı hedeflediklerini ifade ederken, Bilal Soykan Arslan da, hazırladıkları projeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e sunmaktan dolayı çok mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi.

Harezmi Ekibi Proje Koordinatörü Ramazan Dilbetler ise Harezmi Eğitim Modeli hakkında bilgi verdi.

 “Barajlarımız Çöplerle Değil, Sevgiyle Büyüsün” sloganıyla hazırlanan projenin amacı: su kalitesini iyileştirerek, ekosistem sağlığını korumak ve sürdürülebilir su kaynakları yönetimini sağlamak.

Kaynak: Seher Özer

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.