SON DAKİKA
Hava Durumu

Kaymakam Gale, Yangın Riskine Ve Su İsrafına Karşı Vatandaşları Uyardı

Bucak İlçe Kaymakamı Bayram Gale yaptığı basın açıklamasında olası yangın tehlikelerine karşı tedbirli olmalarını, kuraklık tehlikesine karşı da suyun tasarruflu kullanılması hususunda vatandaşları uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2024 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2024 16:25
Kaynak: Seher Özer
Kaymakam Gale, Yangın Riskine Ve Su İsrafına Karşı Vatandaşları Uyardı

Bu yıl geçen yıllara göre hava sıcaklıklarının rekor seviyelerde artması yangın risklerini de artırırken yeterli yağışın olmaması  içme kaynak sularının azalmasına neden olarak kuraklık tehlikesini de beraberinde  getiriyor. Bucak İlçe Kaymakamı Bayram Gale yaptığı basın açıklamasında olası yangın tehlikelerine karşı tedbirli olmalarını, kuraklık tehlikesine karşı da suyun tasarruflu kullanılması hususunda vatandaşları uyardı.

Kaymakam Bayram Gale, “Malumunuz bu yıl geçmiş yıllara nazaran çok fazla sıcaklık yükselmesi var. Hatta daha yüksek rakımlarda hissedilen sıcaklar çok daha fazla olmaya başladı. Bunun birkaç tane temel sonucu var, bayram öncesi, bayramda ilçemizde yoğun bir şekilde orman yangınları ve anız yangınları oldu. Vatandaşlarımızın piknik yaparken veya arazilerinde çalışırken biçerdöverlerin, saman balyalarının arkasında çalışırken çok dikkatli olmalarını istiyoruz. Bundan dolayı büyük yangınlarımız oldu. Muhtarlarımızla bir toplantı yaptık, bunu muhtarlarımıza da söyledik, takip etsinler. Bunun yanında salgın hastalıkların sıcak havalarda artma ihtimali çok yüksek mutlaka hem su tasarrufu hem de hijyen şartlara uygun su tüketmelerini istiyoruz. Bir de özellikle su kaynaklarımızdaki muhtemel sıkıntılara karşı da içme suyumuzun içme suyu ve kullanma suyu dışında kullanılmasını istemiyoruz. Özellikle bahçe, tarla sulaması konularında köylerimiz bu konuda bize talepte bulunuyor. Biz ona asla müsaade etmiyoruz. Köylerimizin suları sadece içme ve kullanma suyu olarak kullanılabilir, tarla bahçe sulamasında kullanılmasını istemiyoruz. Bunu muhtarlarımıza da söyledik, vatandaşlarımıza da duyurmak istiyoruz” dedi.

Kaynak: Seher Özer

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.