Bucak’ta ilçeye has lezzetlerden biri olan “Bucak Tarhanası” Ramazan’da iftar sofralarının başköşesinde yer alıyor.
Haber Giriş Tarihi: 08.03.2025 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2025 16:13
Kaynak:
Seher Özer
Tüm İslam Alemi’nde sahur ve iftar sofraları özenle hazırlanırken, Burdur’un Bucak ilçesine has lezzetlerden olan “Bucak Tarhanası” da, iftar sofralarının “Olmazsa Olmazı” olarak nitelendiriliyor. Tarhana satışının en çok zirve yaptığı zamanın Ramazan Ayı olduğunu aktaran İsa Satılmış, tarhananın Bucak’ta her akşam her sofrada günlük olarak tüketilen bir ürün olduğunu söyledi.
Tarhananın kilosunun 250 Lira olduğunu belirten Satılmış, tarhananın pişirilmesinde kullanılan nohut, acı biber gibi ürünlerin satışını yaptığını ve onlıne mağazası olduğunu söyledi. İsa Satılmış, “Biz yazın yaptığımız tarhanaları güzün satmaya başlıyoruz. Bunun da en çok zirve yaptığı zaman Ramazan ayı oluyor. Öncesinde insanlar iftarlık tarhanaları buradan alıyorlar Bucak’ta her akşam her sofrada günlük olarak tükettiğimiz bir ürün bu. Satışlarımız Ramazan ayında bir hayli daha fazla oluyor. Fiyatlarda yılbaşında zam yapmadık kilosunu 250 liradan vermeye devam ediyoruz. Zahmetli bir ürün tarhana. Tarhananın içerisine nohut ürünümüz var, top acı biber dediğimiz ürün ve benzeri çeşitli ürünlerimiz mevcut. Bu tür ürünlerimizi de müşterilerimiz gelip buradan tedarik edebiliyorlar. Bizim internet üzerinden onlıne mağazamız var Bucak dışından da müşterilerimiz oradan ürünlerimize ulaşabiliyorlar aynı gün kargoyla gönderiyoruz” dedi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
İftar Sofralarının Vazgeçilmezi: “Bucak Tarhanası”
Bucak’ta ilçeye has lezzetlerden biri olan “Bucak Tarhanası” Ramazan’da iftar sofralarının başköşesinde yer alıyor.
Tüm İslam Alemi’nde sahur ve iftar sofraları özenle hazırlanırken, Burdur’un Bucak ilçesine has lezzetlerden olan “Bucak Tarhanası” da, iftar sofralarının “Olmazsa Olmazı” olarak nitelendiriliyor. Tarhana satışının en çok zirve yaptığı zamanın Ramazan Ayı olduğunu aktaran İsa Satılmış, tarhananın Bucak’ta her akşam her sofrada günlük olarak tüketilen bir ürün olduğunu söyledi.
Tarhananın kilosunun 250 Lira olduğunu belirten Satılmış, tarhananın pişirilmesinde kullanılan nohut, acı biber gibi ürünlerin satışını yaptığını ve onlıne mağazası olduğunu söyledi. İsa Satılmış, “Biz yazın yaptığımız tarhanaları güzün satmaya başlıyoruz. Bunun da en çok zirve yaptığı zaman Ramazan ayı oluyor. Öncesinde insanlar iftarlık tarhanaları buradan alıyorlar Bucak’ta her akşam her sofrada günlük olarak tükettiğimiz bir ürün bu. Satışlarımız Ramazan ayında bir hayli daha fazla oluyor. Fiyatlarda yılbaşında zam yapmadık kilosunu 250 liradan vermeye devam ediyoruz. Zahmetli bir ürün tarhana. Tarhananın içerisine nohut ürünümüz var, top acı biber dediğimiz ürün ve benzeri çeşitli ürünlerimiz mevcut. Bu tür ürünlerimizi de müşterilerimiz gelip buradan tedarik edebiliyorlar. Bizim internet üzerinden onlıne mağazamız var Bucak dışından da müşterilerimiz oradan ürünlerimize ulaşabiliyorlar aynı gün kargoyla gönderiyoruz” dedi.
Kaynak: Seher Özer
En Çok Okunan Haberler