SON DAKİKA
Hava Durumu

Bucaklı Dizi Oyuncusu Çebişli, Memleketinde Yeni Film Projesi İçin Hazırlanıyor

Bucaklı Oyuncu Ali Ersan Çebişli, Bucak’ta yeni film projeleri oluşturmaya hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2024 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2024 11:42
Kaynak: Mehmet Sevinç
Bucaklı Dizi Oyuncusu Çebişli, Memleketinde Yeni Film Projesi İçin Hazırlanıyor

Yıllardır çeşitli dizi filmlerde rol alan İstanbul’da bir çok dizi çekimine katılan Bucaklı dizi oyuncusu son zamanlarda memleketi Bucak’ta yeni film projeleri için çalışma yapıyor.

Bucaklı oyuncu Kanal D  Arka Sokaklar, Evlat Kokusu, TRT1’de yayınlanan Diriliş Ertuğrul, Payitah Abdulhamit, Seksenler, Filinta, Yunus Emre, star TV’de yayınlanan 46 yok olan, Muhteşem Yüzyıl Kösem, atv’de yayınlanan Ağlama Anne, tv8’de yayınlanan Aşk-ı Roman gibi dizi filmlerde rol alan ayrıca Baba 1.5 (sinem filmi), Mikhail Poropopkov (kısa film), TRT 1’de Kamu spotu balıkçı rolünde oynayan Ali Ersan Çebişli, bugünlerde Bucak’ta yeni film projeleri oluşturmaya çalışıyor. Ailesinin de izniyle soy ismini Ali Ersan Özgen olarak değiştiren oyuncu Bucak ile ilgili ve proje çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Ali Ersan Çebişli, “Bucaklıyım, proje çalışıyorum. Sinema projesi çatısı oluşturmaya çalışıyorum” dedi.   Ali Ersan Çebişli “İstanbul’da belirli bir süre oyunculuk yaptım. Bir çok dizide oynadım, ilk olarak figüran olarak başladım. Daha sonra yardımcı oyunculuk, projeler geliştikçe kendimi geliştirdikçe ana kast oyunculuğunda şu anda o şekilde duruyor. Memleketime gelmek zorunda kaldım, burada Babaannem ile belli bir süre zaman geçirdik, geçen yıl rahmetli oldu. 2 yıl zaman geçirdik. İstanbul’da senaryo yazarlılığı ile ilgili arkadaşlarımdan biraz eğitim aldım, besteler yapıyorum, bunlarla ilgili Bucak’ın içerisinde olduğum bir hikaye oluşturdum, buradan besleniyorum tabii ki filmin ismi tabii ki burası olacak ama memnunum çocukluğumu yaşadığım yere döndüm. Özümüze döndün o yüzden soy ismimi Özgen yaptık, çünkü Bucaklıyım ben, özüm burası olduğu için. Aileme de danıştım soy ismimle ilgili olur dedi. Ali Ersan Özgen olarak devam ediyorum ama sosyal medyada oynadığım yerlerde Ali Ersan Çebişli olarak görülüyor.

Şimdi de komik bir içerisinde mitolojinin de olduğu enteresan tarihi bir komedi ilk olarak bir müzik klibi olarak çıkacak, imkanlarımız bu noktada olduğu için. Yakın bir dönemde ilk kısmını Kaya altında çektik, başladık. Şimdi sonunu toparlamaya çalışıyoruz. İlk klip bölümü beğenilirse geniş bir kadro ile kalan bölümünü çekeceğiz. Filmi stüdyo ortamında çekeceğiz. Bucak’ın içerisinde film çekemeyiz zaten biz İstanbul’da Diriliş’te oynarken bir platoda çekiliyor sokakta çekemezsiniz. Bizim de bu çekimi yaparken esnafa halka saygını olmamız gerekiyor. Çekimleri platoda yapacağız. Gerekli yerlerden izni alıp, uygun noktalarda çekimleri günlük akışa zarar vermeden İstanbul’da öğrendiğimiz gibi o tür mekanlarda çekeceğiz. Müziklerini zaten ben stüdyomuzda kendim yapıyorum, Proje Bucakla ilgili İstanbul’da başladı Bucak’a getirdi. İlerleyen dönemlerde aşkta var, birinci projemiz komedi, ikinci projemiz aşkla ilgili. 3. Projemiz de korku ile ilgili. Müzik aletim benim curadır, sonra kabak kemanedir. Daha sonra org çalmaya başladık. Bucak’ta bilinmiş arkadaşların düğünlerinde de çaldım. Daha sonra piyano, bağlama çaldım. Yaşadığımız ortam bizi ut’a yönlendirdi. Yaşadığım çevreye göre enstrümanlar değişmeye başladı. En son gitar öğrendim, şu anda da gitar çalıyorum” dedi.

Kaynak: Mehmet Sevinç

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.