SON DAKİKA
Hava Durumu

Bucak’ta Tıbbi Ve Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği Kursu Başladı

Bucak Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bucak Halk Eğitim Merkezi ve Bucak Ziraat Odası işbirliğinde Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği Kursu düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 14:10
Kaynak: Seher Özer
Bucak’ta Tıbbi Ve Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği Kursu Başladı

1 Temmuz 2024 Pazartesi günü itibariyle başlayan ve toplam 18 saat olarak belirlenen kursun Eğitim Saati: 18.00. Bucak Ziraat Odası Eğitim Salonunda gerçekleştirilen eğitim kursun Amacı: Ülkemizde ve dünyada tarımsal üretimde önemi gittikçe artan bitkisel üretimde tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştiriciliğini konusunda farkındalık oluşturmaktır. Bunlara ek olarak, ülkemizde ticareti yoğun yapılan tıbbi ve aromatik bitkilerin üretim teknikleri hakkında temel düzeyde bilgi, beceri ve stratejileri öğretmeyi amaçlamak olarak belirtiliyor.


Bu eğitimle, katılımcıların tıbbi ve aromatik bitkilerinin önemi ve bu bitkilerin tanınması, toprak hazırlığı, fide dikimi, bakımı, hasat gibi yetiştiricilik konularında, ticari olarak yetiştiriciliği yoğun yapılan tıbbi bitkilerinin yetiştirilme teknikleri hakkında teorik ve uygulamalı bilgiler edinmelerini sağlamak.

Ayrıca bu programı tamamlayan katılımcılar; temel düzeyde bitkisel üretimin temel kavramlarını özümsemiş, sürdürülebilir tıbbi ve aromatik bitkilerin tarımı hakkında bilgi ve becerileri gelişmiş olacak.
Ücretsiz olarak gerçekleştirilen kurs sonunda MEB onaylı sertifika verilecek. Düşük faizli kredi ve hibe programlarından yararlanma imkanı sunulmuş olacak.

Kaynak: Seher Özer

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.