SON DAKİKA
Hava Durumu

Bucak’ta İkinci El Otomobil Satışlarında Durgunluk Yaşanıyor

İkinci el otomobil satışlarındaki durgunluktan Burdur’un Bucak ilçesindeki galericiler de şikâyetçi.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 15:56
Kaynak: Seher Özer
Bucak’ta İkinci El Otomobil Satışlarında Durgunluk Yaşanıyor

İkinci el otomobil piyasasında durgunluk devam ediyor. Son dönemde kredi faizlerinin yüksek olması ikinci el otomobil piyasasını olumsuz etkilerken, bayilerin sıfır araçlar için düzenlediği çeşitli kampanyalar piyasanın yavaşlamasına neden oluyor.

Burdur’un Bucak ilçesinde Galerici Hüseyin Bozkurt, ikinci el otomobil satışlarıyla ilgili konuştu.

Galerici Hüseyin Bozkurt, son 1 yıldır satışların durgun olduğunu söyleyerek, satışların olmamasından yakındı.

Parçası bol, yakıtı az ve piyasada tutulan araçların vatandaşlar tarafından daha çok tercih edildiğini aktaran Galerici Bozkurt, otomobil alacak vatandaşlara tavsiyelerde bulundu. 

Bozkurt, “Genelde vatandaşlar tarafından parçası bulunan yakıtı az olan, piyasada tutulan Alman, Japon arabaları daha çok talep görüyor. Yerli arabalardan da Tofaş ve benzeri araçlar talep görüyor. Araç satış piyasası durgun geçiyor. 2. El araç satışı çok ama şu anda 2. El araca da bakan yok, sıfır araca da bakan yok. Parası olan vatandaş parasını bankaya yatırdı, parası olmayan da elindeki araçla idare ediyor. Vatandaşlara tavsiyem az yakıtlı güvenilir yerden alınan araçlar her zaman için alım satıma gelir. Bilinen araçların hem parçası bulunuyor, bilmediğiniz bir araç olursa o zaman alım satımda zorlanırsınız. Araç fiyatlarının yüksek olması pandemi, deprem ve enflasyonun çok yükselmesi, faizlerin çok yükselmesi. Vatandaş bütçesine göre aracını alıyor onunla idare ediyor “dedi.

Kaynak: Seher Özer

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.