SON DAKİKA
Hava Durumu

Bucak’ta Hava Sıcaklığı Dondurmaya Talebi Artırdı

Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte dondurma sezonu da açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2024 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2024 17:32
Kaynak: Mehmet Sevinç
Bucak’ta Hava Sıcaklığı Dondurmaya Talebi Artırdı

 Hava sıcaklığından bunalan vatandaşlar dondurma tüketerek serinlemeye çalışıyor. Bucak’ta da bu yıl hava sıcaklığının artmasıyla dondurma sezonu erken başladı.

Dondurmaya en çok ta çocuklar ilgi gösteriyor. Artan hava sıcaklığı ile birlikte dondurma satışı yapan işletmelerde zaman zaman yoğunluk yaşanıyor. Dondurma yapımında Bucak salebini kullandıklarını aktaran Ömer Alpdoğan Bucak salebinin dondurmaya hem farklı bir lezzet kattığını hem de daha sağlıklı olduğunu ifade etti. 

Ömer Alpdoğan, “Dondurma sezonumuz başladı, 1955’li yıllardan bu yana kendi dondurmamızı kendimiz üretiyoruz. Biz Bucak şubesi olarak yaklaşık 20 yıldır faaliyet göstermekteyiz. Bucak’ın salebi meşhur olduğu için dondurma hazırlama aşamasında Bucak salebini kullanıyoruz. Çeşitlerimizde sade, yanıksı, özellikle yanıksı Akdeniz bölgesinde meşhur bir dondurmadır.

Sadece bizim ürettiğimiz bir dondurma çeşidi. Kakao, karamel, orman meyveli, vişne, limon, balbadem, Antep fıstıklı,  bisküvili ve buna benzer bir çok dondurma çeşidimiz bulunmakta. Bucak salebi ile yapılan dondurma damak tadının yanı sıra bağırsak yollarını düzenleyici, vücut sıcaklığını dengede tutması en önemli özelliklerinden biri de sinirleri yatıştırması. Şubemize gelip dondurma yiyen müşterilerimizi elimizden geldiği kadar memnun olmalarını sağlamak amacımız. Burada dondurmamızdan aldıkları haz ve lezzeti unutmamalarını sağlamaktır. Bu nedenle dondurmamızın tadına bakmaları için müşterilerimizi bekliyoruz ” dedi.

Kaynak: Mehmet Sevinç

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.