Burdur’un Bucak ilçesinde yaşayan Ev Hanımı Emine Cenkçi, eski ağız tadı ve gelenekleri sürdürmek için kendi tatlısını kendisi yapıyor.
Haber Giriş Tarihi: 15.06.2024 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2024 17:28
Kaynak:
Hatice Güner
35-40 senedir her bayram öncesinde misafirlerine ikram etmek için “Sarı Burma” tatlısı yapan Emine Cenkçi’nin mesaisi akşam 12.00’da başlıyor. Sonrasında gece 03.00’te kalkarak tepsi tepsi tatlılarını hazırlayan Cenkçi, “Sarı Burma” tatlısını nasıl yaptığını aşamalı olarak anlattı.
Her bayramda bu geleneği sürdüren Emine Cenkçi, tepsi tepsi hazırladığı “Sarı Burma” tatlısını eş-dost ve çocuklarına ikram ettiğini kaydetti.
Cenkçi evinde hazırladığı tatlının doğal ve katkısız olduğunu da sözlerine ekledi.
Ramazan Bayramı’nda tatlının yanı sıra Burdur’un Bucak ilçesine özgü çanak ekmeğinin de yapıldığını aktaran Emine Cenkçi’nin eşi Ali Cenkçi ise, “Sarı Burma” tatlısını çocukluğundan beri bildiğini söyledi.
Ali Cenkçi, “Bayram hazırlığını doya doya yaşamak gerekir” dedi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bucak’ta Ev Tatlısı Geleneği Sürüyor
Burdur’un Bucak ilçesinde yaşayan Ev Hanımı Emine Cenkçi, eski ağız tadı ve gelenekleri sürdürmek için kendi tatlısını kendisi yapıyor.
35-40 senedir her bayram öncesinde misafirlerine ikram etmek için “Sarı Burma” tatlısı yapan Emine Cenkçi’nin mesaisi akşam 12.00’da başlıyor. Sonrasında gece 03.00’te kalkarak tepsi tepsi tatlılarını hazırlayan Cenkçi, “Sarı Burma” tatlısını nasıl yaptığını aşamalı olarak anlattı.
Her bayramda bu geleneği sürdüren Emine Cenkçi, tepsi tepsi hazırladığı “Sarı Burma” tatlısını eş-dost ve çocuklarına ikram ettiğini kaydetti.
Cenkçi evinde hazırladığı tatlının doğal ve katkısız olduğunu da sözlerine ekledi.
Ramazan Bayramı’nda tatlının yanı sıra Burdur’un Bucak ilçesine özgü çanak ekmeğinin de yapıldığını aktaran Emine Cenkçi’nin eşi Ali Cenkçi ise, “Sarı Burma” tatlısını çocukluğundan beri bildiğini söyledi.
Ali Cenkçi, “Bayram hazırlığını doya doya yaşamak gerekir” dedi.
Kaynak: Hatice Güner
En Çok Okunan Haberler