Bucak’ta kışlık gıda hazırlık telaşı başladı. Bugünlerde köylerde olduğu gibi Bucak Merkezde de mahalle aralarında bulgur, tarhana, salça gibi kışlık hazırlıklarına rastlamak mümkün.
Haber Giriş Tarihi: 29.08.2024 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2024 15:42
Kaynak:
Hatice Güner
Kışlık gıda hazırlıklarını bazı vatandaşlar evlerinde hazırlarken bazı vatandaşlar da satın almayı tercih ediyor.
Bucak Mehmet Akif Mahallesinde evinin yanında eşi ile birlikte bulgur kaynatan Kocaaliler Beldesinden Ahmet Gündüz, kışlık hazırlıkları kendilerinin yaptığını belirterek bulgur ve tarhana yapımı hakkında bilgi verdi.
Ahmet Gündüz, “Aslen Melli’liyiz. Şimdi bu havalarda bulgur yapma zamanı. Önce buğday alıyoruz, buğday yıkanıyor, kaynatıyoruz, pişme kıvamına geldikten sonra suyunu süzüyoruz ve seriyoruz.
Daha sonra değirmende yarılıyor, ondan sonra yemeye hazır hale geliyor. Bulgur pişirme işlemini eşimle birlik beraberlik içerisinde gerçekleştiriyoruz.
Kışlık gıda hazırlıkları Temmuz ayından sonra başlar, Ağustos, Eylül aylarında daha iyi olur. Tarhanayı da kendimiz yapıyoruz, onu da hazırladık. Önce değirmende çektirdik, 10 kilo süt aldık yoğurt yaptık, çuvala kattık mayalaması için 7 gün sonra tekrar elden geçecek. Unla karıştırılacak tarhana olacak” dedi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bucak’ta Bulgur Tarhana Hazırlık Telaşı Başladı
Bucak’ta kışlık gıda hazırlık telaşı başladı. Bugünlerde köylerde olduğu gibi Bucak Merkezde de mahalle aralarında bulgur, tarhana, salça gibi kışlık hazırlıklarına rastlamak mümkün.
Kışlık gıda hazırlıklarını bazı vatandaşlar evlerinde hazırlarken bazı vatandaşlar da satın almayı tercih ediyor.
Bucak Mehmet Akif Mahallesinde evinin yanında eşi ile birlikte bulgur kaynatan Kocaaliler Beldesinden Ahmet Gündüz, kışlık hazırlıkları kendilerinin yaptığını belirterek bulgur ve tarhana yapımı hakkında bilgi verdi.
Ahmet Gündüz, “Aslen Melli’liyiz. Şimdi bu havalarda bulgur yapma zamanı. Önce buğday alıyoruz, buğday yıkanıyor, kaynatıyoruz, pişme kıvamına geldikten sonra suyunu süzüyoruz ve seriyoruz.
Daha sonra değirmende yarılıyor, ondan sonra yemeye hazır hale geliyor. Bulgur pişirme işlemini eşimle birlik beraberlik içerisinde gerçekleştiriyoruz.
Kışlık gıda hazırlıkları Temmuz ayından sonra başlar, Ağustos, Eylül aylarında daha iyi olur. Tarhanayı da kendimiz yapıyoruz, onu da hazırladık. Önce değirmende çektirdik, 10 kilo süt aldık yoğurt yaptık, çuvala kattık mayalaması için 7 gün sonra tekrar elden geçecek. Unla karıştırılacak tarhana olacak” dedi.
Kaynak: Hatice Güner
En Çok Okunan Haberler