SON DAKİKA
Hava Durumu

Bucak Perşembe Pazarında Muşmala, Görenleri Şaşırtıyor

Bucak Perşembe Pazarında sonbahar meyvelerinden olan muşmulayı 4 mevsim bulmak mümkün.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 16:05
Kaynak: Mehmet Sevinç
Bucak Perşembe Pazarında Muşmala, Görenleri Şaşırtıyor

Bucak Perşembe Pazarında meyveyi mevsimi dışında da bulmak mümkün oluyor. Bunlardan birisi de sonbahar meyvesi olan Muşmula. Pazarcı Mehmet Çetinkaya muşmulayı pazarda 12 ay bulundurduklarını söyledi.

Buzhanede sakladıkları meyveyi 12 ay vatandaşla buluşturduklarını dile getiren Çetinkaya; “Bu yıl sonbaharda muşmalayı buzhaneye koyduk. Oradan çıkarıp satıyoruz. Mevsiminde kilosunu 25-30 TL’ye satıyorduk. Ancak şu an kilosunu 60 TL’ye satıyoruz. Bu mevsimde turfanda olarak değerlendiriyoruz. Zaman zaman alan müşterimiz bulunuyor. “ dedi.

Muşmula Nasıl Bir Meyvedir?

Muşmula, Gülgiller familyasına ait, küçük boyutlu ve güzel tadıyla bilinen bir meyvedir. Genellikle sonbahar aylarında olgunlaşan muşmula, ılıman iklimleri seven ve özellikle Anadolu coğrafyasında çokça yetiştirilen bir meyve türü. Meyvenin kendine özgü bir aroması vardır. Tadı tatlı, hafif ekşi ve biraz da baharatlıdır. İnce bir kabuğa sahip olan muşmula, içerisinde küçük çekirdekleri barındırır. Bu çekirdekler genellikle yenmez, ancak meyvenin etrafındaki yumuşak ve sulu kısmı lezzetlidir.

Kaynak: Mehmet Sevinç

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.