SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Gümüş’ten “Su” Açıklaması

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, ilçeye bağlı Dereköy’de sondaj çalışmalarının yapıldığı alanda açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2024 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2024 17:21
Kaynak: Seher Özer
Başkan Gümüş’ten “Su” Açıklaması

Su tasarrufu konusunda Bucaklı vatandaşlara çağrısını yineleyen Belediye Başkanı Hülya Gümüş, “Memleket hepimizin, su hepimizin, kaynak hepimizin” diyerek, Bucaklı vatandaşlara seslendi.

Bucak Belediye Başkanı Gümüş, “Dereköyde sondaj çalışmalarımız devam etmekte. Bildiğiniz üzere yoğunbir kuraklıkla karşı karşıyayız. Sondajlarımızdan yaklaşık 170 litreye kadar su alırken tüketimimiz 210-220 litrelerde. Böyle olunca ara ara kesintilerimiz oluyor. Telafi etmek adına sondaj çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Bildiğiniz gibi sizlerin de bizlerin de biraz tasarrufa gitmemiz şart. Biz en azından bu açığı kapatana kadar sizlerden ricam suları daha da dikkatli ve bilinçli kullanmanız. Bu memleket hepimizin su hepimizin. Bu kaynak hepimizin, üst mahallelere bazen suyu basamıyoruz, debi düştüğü için. Bunun da farkındayız ama ani tüketim olduğunda çok kestiremiyoruz. Ani şekilde tükeniyor. 17 kuyumuzda kuruma var, bu açıyı giderene kadar sizlerden ricam biraz daha tasarruflu olmanız ve suyun ne kadar kıymetli olduğunu bilerek bilinçli tüketmenizdir. Anlayışınız için çok teşekkür ederim.” Dedi.

Kaynak: Seher Özer

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.