SON DAKİKA
Hava Durumu

Alman Eşi İle Birlikte, Pandemiden Sonra Bucak’a Yerleşti

Mustafa Ağ, Antalya’dan Bucak’a geliş hikâyesini anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 15:23
Kaynak: Seher Özer
Alman Eşi İle Birlikte, Pandemiden Sonra Bucak’a Yerleşti

Almanya’ya beş yaşında giden Mustafa Ağ, pandemiyle birlikte ulaşımın kapanmasıyla, ailesinin Türkiye’nin Las Vegas’ı dediği Burdur’un Bucak ilçesine yerleşti.

5 yaşında ailesiyle birlikte Almanya’ya giden Mustafa Ağ yaklaşık 57 yıl Almanya’da ikamet etti. Ailesiyle birlikte Türkiye’ye tatile geldikleri sırada pandemiden dolayı, tüm gümrüklerin kapanmasıyla, Almanya’ya çıkışın tehlikeli olduğunu duyan Mustafa Ağ, Türkiye’de kalmak zorunda kaldığını ve Almanya’daki kiralarını da 3 ay boyunca ödeyemediklerini söyledi.

Mustafa Ağ, Antalya’dan Bucak’a geliş hikâyesini anlattı. Mustafa Ağ; “Eşim Bucaklı bir ailenin gümrükte evrak işlerini yapmıştı. Burada tanıştıktan sonra Bucaklı aile bizi yemeğe davet etti. Bir tesiste yemek yedikten sonra eşim Bucak’ın havasını çok sevdi. Buraya yerleşme kararı aldık” dedi.

 Bunun üzerine Bucaklı aile Burdur’un Bucak ilçesinde ilk önce ev kiralayan Alman çift, sonrasında müstakil bir ev satın alarak, ilçeye yerleşti.

Astrid Ihrig da, çok az Türkçe bildiğini ve Bucak’ın çok güzel olduğunu belirtti.

Bucak Belediyesi Aile Çay Bahçesi Sorumlu Müdürü Ahmet Durkut ise, çiftle her gün çay bahçesinde buluştuklarını, artık aileden biri olduklarını aktardı.

Kaynak: Seher Özer

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.