SON DAKİKA
Hava Durumu

Doktor Gül: “Kanserde Erken Teşhis Çok Önemli”

Yıl içerisinde ülkemizde her 5 kişiden 1’i kanser hastalığını nedeniyle hayatını kaybediyor. Doktor Sıla Gül, kanserde erken tanının ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2024 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2024 11:19
Kaynak: Seher Özer
Doktor Gül: “Kanserde Erken Teşhis Çok Önemli”

Bucak Mehmet Cadıl Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Doktor Sıla Gül, yaptığı konuşmada, kanser hastalıklarında erken teşhisin çok önemli olduğuna değindi. “Kanserler, Dünya’da ve Ülkemizde ilk sıralarda gelen ölüm sebeplerinden” diyen Doktor Sıla Gül, Türkiye’de her 5 kişiden 1’inin kanser sebebiyle hayatını kaybettiğini söyledi. Doktor Gül, son yıllarda meme ve akciğer kanserinin daha çok gözlendiğini, kalınbağırsak, prostat, mide ve tiroit kanserlerinin de sık görülen kanserler arasında yer aldığını kaydetti.

Kanser hastalığına sebep olan etmenlerden bahseden Bucak Mehmet Cadıl Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Doktor Sıla Gül, “Bazı kanser türlerini, oluşum aşamasında, tarama programları sayesinde yakalayabiliyoruz” dedi.

Doktor Sıla Gül, “Kanserler dünyada ve ülkemizde en ön sıralarda gelen ölüm sebebidir. Ülkemizde her 5 kişiden biri kanser sebebiyle hayatını kaybediyor. Ülkemizde 2. Sıraya gelen ölüm sebebi kanserler. Çeşitli kanser türleri olmakla beraber bir çoğunun sebebi de önlenebilir sebepler. Bu yüzden de biz birinci basamak olduğumuz için daha erken tanıya çalıştığımız için bunu belirtmek isterim. Ülkemizde son yıllarda özellikle meme ve akciğer kanserleri birbirleriyle yarış halinde Bunun dışında kalın bağırsak kanseri oldukça sık görülüyor. Prostat, mide, troit kanserleri de sık görülenler arasında. Biz birinci basamak olduğumuz için daha önleme ve erken tanıya yönelik etmenlerden bahsedebiliriz. Özellikle tütün ürünleri sigara ve diğer tütün ürünlerinin hepsinin kullanımı kanserlerin en başta gelen önlenebilir sebeplerinden” dedi.

Kaynak: Seher Özer

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.