SON DAKİKA
Hava Durumu

Burdur’da Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitimi Tamamlandı

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü’nce ambulans kazalarının önlenmesi, etkin ve verimli bir hizmet sunumunun sağlanması amacıyla hastane öncesi acil sağlık hizmetleri personeline "Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitimi (ASGE)" periyodik olarak veriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2024 18:52
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2024 18:52
Kaynak: Mehmet Sevinç
Burdur’da Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitimi Tamamlandı

Bu kapsamda 6 kadın, 5 erkek 11 katılımcı, 6 eğitmen ile eğitim düzenlendi. Kursu tamamlayan personele Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitimi Katılım Belgesi verildi.

Konuyla ilgili olarak Burdur İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda; “Müdürlüğümüzce; ambulans kazalarının önlenmesi, etkin ve verimli bir hizmet sunumunun sağlanması amacıyla hastane öncesi acil sağlık hizmetleri personeline "Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitimi (ASGE)" periyodik olarak verilmektedir.

Toplamda 40 saat olarak yapılan eğitim 8 saat teorik, 16 saat uygulama ve ardından teorik ve uygulamalı sınav ile tamamlanıp, başarılı kursiyerlere "Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitimi Katılım Belgesi” verilmektedir.

Eğitimin 8  saatlik teorik kısmında; Trafik Bilgisi ve Trafik Kuralları, Ambulans Çeşitleri ve Teknik Özellikleri, Ambulanslarda Sürüş Güvenliği, Araç Bakımı, Kontrolü ve Temizliği, Güvenli Sürücülük Davranışları Geliştirme, Özel Durumlarda Ambulans Kullanımı, Ambulans Kazaları ve Kabin Güvenliği, Ambulansları Yangınları ve Yangına Güvenli Müdahale Teknikleri, Işık ve Siren Protokolleri, Ambulansta İletişim ve Yön Bulma Cihazlarının Kullanımı, Ambulans Kullanımı Açısından Hukuki Durumlar ve Etkili Sunum Teknikleri konu başlıklarından oluşan sunumlar yer almaktadır.

İkinci aşamada ise ambulans sürücülerinin trafikte karşılaşacağı tehlikeli durumlarda yapması gereken doğru manevraların ve diğer güvenli sürüş becerilerinin kazandırılması amacıyla çeşitli etaplardan oluşan 16 saatlik uygulamalar yer almaktadır.

Ambulans sürücüsü personelimize periyodik aralıklarla düzenlenen eğitimler 16- 19 Nisan 2024 tarihleri arasında 6 kadın, 5 erkek 11 katılımcı, 6 eğitmen ile düzenlenmiştir. Kursu tamamlayan personele İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Cemal ŞENCAN ve eğitmenler tarafından Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitimi Katılım Belgesi verilmiştir” denildi.

Kaynak: Mehmet Sevinç

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.