SON DAKİKA
Hava Durumu

BUCAK’TA TÜRKİYE’NİN EN GENİŞ TARA KOLEKSİYONU

Eski eşya ve malzemelerle evinin bir katında Kültür Evi oluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2023 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2023 14:14
Kaynak: Mecit Türk
BUCAK’TA TÜRKİYE’NİN EN GENİŞ TARA KOLEKSİYONU

Bucak’ta yaşayan Hüseyin Genç, 40 yıldır topladığı eski eşya ve malzemelerle evinin bir katında Kültür Evi oluşturdu. Eskici Baba olarak tanınan Genç, Kültür Evi çalışması ile geçmişle gelecek kuşaklar arasında köprü oluşturuyor. Tarım ve savaş aletlerinden ev eşyalarına, giyim ürünlerinden gelin malzemelerine kadar birçok eski esere sahip olan Eskici Baba, Yörük ve Türk kültürünü yaşatarak günümüze taşıyor. Herkesin ücretsiz gelip görebileceği bu Kültür Evi’nde bir de Türkiye’nin en geniş tara koleksiyonu yer alıyor. Günlük yaşamı kolaylaştırmak için kullanılan araçlar arasında önemli bir yere sahip olan taranın geçmişi ise Osmanlı dönemine kadar dayanıyor.

Eskici Baba Hüseyin Genç, oluşturduğu Kültür Evi’nde sergilediği Türkiye’nin en geniş Tara koleksiyonunda yer alan ürünlerin özellikleri, kullanım alanları, yöreleri ve dönemleri hakkında konuştu.

En eski tara örneğinin Osmanlı dönemine dayandığını aktaran Genç, koleksiyonu içinde 120’nin üzerinde tara bulunduğunu ifade etti. Hüseyin Genç; “Geçmişimize, kültürümüze merakı ve ilgisi olan herkesi Kültür Evimize bekleriz” dedi.

Kaynak: Mecit Türk

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.