SON DAKİKA
Hava Durumu

Bucak’ta Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. yıldönümü ülke genelinde olduğu gibi Burdur’un Bucak ilçesinde de coşkuyla kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2024 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2024 13:25
Kaynak: Mehmet Sevinç
Bucak’ta Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Coşkusu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, yurt genelinde olduğu gibi Burdur’un Bucak ilçesinde de coşkuyla kutlandı. 19 Mayıs kutlamaları kapsamında ilk olarak Çelenk Sunma Töreni yapıldı. Törende Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Zeki Çelik tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan Çelenk Sunma Töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi.

19 Mayıs Kutlama Programı protokol üyeleri, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Zeki Çelik günün anlam ve önemi hakkında konuştu.

Kompozisyon yarışması ve spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Ardından Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi öğrencisi Sude Naz Dilek “Su Sonsuz Koşu” adlı şiirini okudu.  

Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibinin gösterisiyle devam eden programda Ömer Selman Başdaş Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okudu.

Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Gençliğin Ata’ya Cevabı okunmasının ardından öğrenciler Türk Bayrakları gösterisi sergiledi. Müzik dinletisi de yoğun ilgi gördü.

19 Mayıs Kutlama Programı, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün hazırladığı judo-jimnastik ve halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

Kaynak: Mehmet Sevinç

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.