SON DAKİKA
Hava Durumu

Boynuna Keyfiye Atıp, "Ben Yörük Sanatçıyım" Diyenler Var !

Kanal 15 Televizyonu’nda 15 günde 1 Perşembe akşamları yayınlanan “Kuytuda Kalanlar” programı adından söz ettiriyor.  

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2023 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2023 16:56
Kaynak: Seher Özer
Boynuna Keyfiye Atıp, "Ben Yörük Sanatçıyım" Diyenler Var !

Yönetmen koltuğunda İsmail Akçay, Kurgu/Montaj’da Abdullah Yılmaz’ın bulunduğu programda, “Kuytuda Kalmış” değerler gün yüzüne çıkarılıyor.

Programın bu haftaki konuğu Yörük Türkmen Beyi İsmail Uzunoğlu oldu.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşayan İsmail Uzunoğlu, Çalış Plajı’nda bulunan Yörük Müzesi ve Yörük Çadırı ile Fethiye’nin adını ve misafirperverliğini tüm dünyaya duyurmaya devam ediyor.

Yörükler tarafından kullanılan eşyaların sergilendiği Yörük Müzesi, yaz-kış ilçeye gelen misafirlere Yörük Kültürü’nü tanıma fırsatı sunuyor.

“Ölüdeniz yolunda kurduğum çadırı, bu memlekete gelip çadırlar kurarken, daha hiçbir derneğimiz yoktu, 1987/1988 yıllarından bahsediyorum” diyen Uzunoğlu, “Yörük” denilince akla kötü çağrışımların geldiğini aktardı ve bununla alakalı çok emek verdiklerini anlattı.

“Yörüklüğü” meşhur edene kadar çabaladıklarını söyleyen Uzunoğlu, “Şimdilerde ise boynuna bir keyfiye atan “Ben Yörük Sanatçıyım” diyor ve bu işin kaymağını yemeye çalışıyor” dedi.

Yörük Türkmen Beyi İsmail Uzunoğlu son olarak, “Birlik ve beraberlik içerisinde örf ve adetlerimizi gelecek nesillere aktarmak için çalışalım” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Seher Özer

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.