SON DAKİKA
Hava Durumu

“Süleyman Güzel” Dede Mesleğini Sürdürüyor 

Burdur’un Bucak ilçesinde yaşayan Süleyman Güzel, dedesinin mesleği olan peynirciliğine yöneldi ve ailesinin 60 senedir içerisinde olduğu peynircilik mesleğini devam ettiriyor

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 20:35
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 20:35
Kaynak: Mehmet Sevinç
“Süleyman Güzel” Dede Mesleğini Sürdürüyor 

Kendisine miras olan mesleği yaşatan Peynirci Süleyman Güzel, ilçede her hafta Perşembe günleri kurulan semt pazarında açtığı tezgâhında sadece peynir değil, alternatif ürünlerin de satışını yapmakta.

Peynir başta olmak üzere zeytin, kaymak, haşhaş, sucuk ve yumurta gibi ürünlerin satışını yapan Peynirci Güzel, tezgâhında bulunan ürünler hakkında Kanal 15 mikrofonuna konuştu. Süleyman Güzel, “Bucak’ta dededen toruna peynircilik yapıyoruz. Nereden baksanız 60 senedir bu mesleğin içerisindeyiz. Peynir zeytin, kaymak, haşhaş, sucuk, yumurta üzerine faaliyet göstermekteyiz.

Dedemizin mirasını sırtlandık, ismini ve namını yaşatmaya çalışıyoruz. Kurduğu düzen üzerine biz de bu işi devam ettirmeye çalışıyoruz. Kendi yaptığımız ürünler de var. Özellikle tereyağını kendimiz üretiyoruz. Peynirlerde köylerden gelenler de var, mandıradan temiz bir şekilde gelenler de var. Kendi tatlandırdığımız zeytinlerimiz var, fabrikadan aldığımız ürünler de var. Köy yumurtası da temin ediyoruz. Çiftliklerden gelen ürünler de var, her bütçeye göre hareket etmeye çalışıyoruz. Ayrıca deri peynirlerimiz de var.

Deri peynirleri yıllanmasına göre değişiyor. Bekledikçe kurudukça keskinliği  artar. Şu anda en fazla tüketilen ürünler onlar. Burada müşterilerimize en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz” dedi.

Vatandaşların bütçesine göre hareket ettiğini aktaran Güzel, her hafta Perşembe günleri kurulan semt pazarında müşterilerini bekliyor.

Kaynak: Mehmet Sevinç

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.