SON DAKİKA
Hava Durumu

Rektör Dalgar, 5 Yıllık Akreditasyon İçin Personeline Teşekkür Etti

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin ulusal arenada büyük bir başarı elde ederek aldığı 5 yıllık akreditasyon belgesini, akademik ve idari personeli ile yemekli toplantıda kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2024 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2024 09:46
Kaynak: Haber Merkezi
ses15.com.tr
Rektör Dalgar, 5 Yıllık Akreditasyon İçin Personeline Teşekkür Etti

Akreditasyon belgesini Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'dan alan Rektör Dalgar, üniversite personeline teşekkür etti ve başarılarının geniş bir tabana yayılmış çalışmalarından kaynaklandığını belirtti. Üniversitenin uluslararası akreditasyonu önemsediğini ve kurumsal itibarını artırmayı hedeflediğini söyledi. Rektör Dalgar, başarılarını takım çalışmasına ve personelin performansına bağladı. Senato toplantısında, öğretim üyeliği atama ve yükseltme yönergesini değiştirerek, üniversitenin saygınlığını artırma amacını dile getirdi. Uluslararası alanda tanınırlığı artırmayı ve uluslararası öğrencileri çekmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Bütün Çabamız, Bu Kurumun Daha Saygın ve Daha Fazla Gurur Duyacağımız Bir Üniversite Olması

YÖKAK değerlendirme takımının üniversitenin enerjisi ve sahiplenme duygusundan etkilendiğini ifade eden Rektör Dalgar, “Uluslararasılaşmayı önemsiyoruz. Uluslararası öğrenci getirebilmemiz, uluslararası arenada tanınan, akademisyenlerinin yurtdışıyla ortak yayınlar ve projeler yaptığı, bu kültürün yoğun olduğu bir üniversite olmak çok önemli. Burdur tabelasının bittiği yerde tanınırlığımız bitmesin. Tanınırlığımız ülke sınırlarını aşsın istiyoruz. Bütün çabamız, bu kurumun daha saygın ve hepimizin gurur duyacağı bir üniversite olması için. Huzur içinde, birbirine kenetlenmiş bir üniversite olmak istiyoruz. YÖKAK’ın değerlendirme takımının bize söylediği ve beni çok mutlu eden konu da “böyle bir enerjisi olan, böyle bir uyumu olan, sahiplenme duygusu olan başka bir üniversite görmedik” demeleri oldu. Aslında 2 yıllık bir akreditasyon alacaktık, ama sahiplenme duygumuz sayesinde 5 yıllık puan aldık. Böyle bir üniversitede çalışıyor olmak benim için çok değerli, çok gurur verici. Bu süreçte emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.