OĞUZHAN BUCAK TARHANASI, YÖRESEL ÜRÜNLER ALANINDA 30 YILDIR HİZMET VERİYOR
OĞUZHAN BUCAK TARHANASI, YÖRESEL ÜRÜNLER ALANINDA 30 YILDIR HİZMET VERİYOR
Haber Giriş Tarihi: 19.08.2022 14:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak:
Haber Merkezi
ses15.com.tr
Tadıyla, kokusuyla, lezzetiyle meşhur Bucak Tarhanasının yapım zamanı geldi. Ağustos ayında yapılan ve 40 günlük bir süreçle yemeye hazır hale gelen tarhanayı hazırlamak ise oldukça zahmetli. Birçok bölgede olduğu gibi Burdur’un Bucak İlçesinde de vatandaşlar Ağustos ve Eylül ayları boyunca tarhana, bulgur, salça gibi kışlık yiyeceklerini özenle yapıyor. Bucak’ta 30 yıldır aile işletmesi olarak hizmet veren Oğuzhan Bucak Tarhanası, vatandaşlara hem ev yapımı yöresel ürünlerle hizmet veriyor hem de kışlık hazırlıklarını yapanlara öğütme hizmeti vererek kolaylık sağlıyor. Bucak’ta hizmet veren Oğuzhan Bucak Tarhanası, yöresel ürünler alanında işletmede Bucak halkına, sosyal medya aracılığı ile şehir dışına satış yapıyor. İşletme Sahibi İsa Satılmış, tarhananın oluşum süreci ve Bucak tarhanasının özellikleri hakkında konuştu. Yıllık 10 ton tarhana, 6 ton civarında da bulgur ve salça üretimi yaptıklarını aktaran Satılmış, yeni yapılmış taze tarhananın kilosunun 50, salçanın 50, bulgurun ise 25 liradan alıcıya ulaştığını, öğütme işlemlerinin de kilosunun 80 kuruştan yapıldığını belirtti.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
OĞUZHAN BUCAK TARHANASI, YÖRESEL ÜRÜNLER ALANINDA 30 YILDIR HİZMET VERİYOR
En Çok Okunan Haberler