KIŞ HAZIRLIĞI İÇİNDE OLAN VATANDAŞLAR, DEĞİRMENLERDE YOĞUNLUK OLUŞTURUYOR
KIŞ HAZIRLIĞI İÇİNDE OLAN VATANDAŞLAR, DEĞİRMENLERDE YOĞUNLUK OLUŞTURUYOR
Haber Giriş Tarihi: 29.08.2023 13:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak:
Haber Merkezi
ses15.com.tr
Eylül ayına yaklaştığımız bu günlerde Bucak’ta değirmenlerde tarhana, bulgur ve salça gibi kışlık yiyecek hazırlığı telaşı yaşanıyor. Hububat hasatı sonrasında kışlık yiyecek telaşı ile değirmenlerde başlayan hareketlilik Ekim ayı sonuna kadar sürüyor. Kış mevsimi boyunca tüketeceği tarhana, bulgur ve salçayı kendisi yapmak isteyen vatandaşlar bu günlerde değirmenlerin yolunu tutuyor, bu durum değirmenlerde yoğunluk oluşturuyor.
Bucak’ta değirmen işleten Veli Tekerci, “Bulgur, tarhana, nohut ve un öğütümü yapıyoruz. Sonbahar aylarında yoğunluk yaşıyoruz, vatandaşlara kış hazırlığı ve öğütme işlemi konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bunların yanında makineler yardımıyla salça ve üzüm de sıkıyoruz, vatandaşların işlemlerini zahmetsiz yapmasını sağlıyoruz” dedi. Tekerci öğütme işlemlerinin ücretleri hakkında da bilgi verdi, vatandaşlara kışlık hazırlıklarında kolaylıklar diledi.
Ağustos ayında başlayan bu hareketliliğin Ekim ayına kadar devam ettiğini aktaran Tekerci, Bulgur çeşitleri ile tarhana öğütümünün nasıl yapıldığı hakkında konuştu. Bu işlemlerin artık makinelerle yapılıyor olmasının kışlık hazırlık yapan bayanlar için büyük kolaylık olduğunu aktaran Tekerci, Gıda işiyle uğraşan bir işletme olarak hijyen kurallarına da uyarak işlem yaptıklarını belirtti.
MEHMET SEVİNÇ
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
KIŞ HAZIRLIĞI İÇİNDE OLAN VATANDAŞLAR, DEĞİRMENLERDE YOĞUNLUK OLUŞTURUYOR
En Çok Okunan Haberler