Salep,
ülke genelinde sevilerek içilen, damakta hoş bir tat bırakan, sağlık açısında
da birçok faydası bulunan, en çok da kış aylarında tüketilen bir içecek. Yoğun
kıvamı ve aroması ile Bucak Salebini diğer salep türlerinden ayıran özellikler
bulunuyor. Toroslarda doğada kendi haline yetişen, orkide bitkisinin
köklerinden elde edilen salep, Bucak ve çevresinde bulunan dağ eteklerinde
yetişiyor, toplanıyor ve Bucak’ta ticareti yapılıyor. Yapılış aşaması ve
dağlardan fincana ulaşma hikayesi de tamamlıyor hakiki Bucak Salebini.
Burdur’un Bucak İlçesi’nde Kafe İşleten, eşsiz lezzetleri Bucak halkına
ulaştıran Hüseyin Gençöz, salebin yapılış aşamalarını anlattı.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
KIŞ AYLARININ VAZGEÇİLMEZ İÇECEĞİ; SALEP
Salep, ülke genelinde sevilerek içilen, damakta hoş bir tat bırakan, sağlık açısında da birçok faydası bulunan, en çok da kış aylarında tüketilen bir içecek. Yoğun kıvamı ve aroması ile Bucak Salebini diğer salep türlerinden ayıran özellikler bulunuyor. Toroslarda doğada kendi haline yetişen, orkide bitkisinin köklerinden elde edilen salep, Bucak ve çevresinde bulunan dağ eteklerinde yetişiyor, toplanıyor ve Bucak’ta ticareti yapılıyor. Yapılış aşaması ve dağlardan fincana ulaşma hikayesi de tamamlıyor hakiki Bucak Salebini. Burdur’un Bucak İlçesi’nde Kafe İşleten, eşsiz lezzetleri Bucak halkına ulaştıran Hüseyin Gençöz, salebin yapılış aşamalarını anlattı.
En Çok Okunan Haberler