Kış Aylarının Vazgeçilmez İçeceği; Hakiki Bucak Salebi
Kış Aylarının Vazgeçilmez İçeceği; Hakiki Bucak Salebi
Yabani orkide bitkisinin yumrularından elde edilen hakiki Bucak Salebi tadıyla, kokusuyla, aromasıyla kış aylarının vazgeçilmez tatları arasında yer alıyor.
Haber Giriş Tarihi: 12.12.2023 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2023 14:27
Kaynak:
Mecit Türk
ses15.com.tr
Salep, ülke genelinde sevilerek içilen, damakta hoş bir tat bırakan, sağlık açısında da birçok faydası bulunan, kış aylarında bolca tüketilen bir içecek. Bucak Salebini diğer salep türlerinden ayıran özelliklerin başında yoğun kıvamı, aroması, Toroslarda doğada kendi haline yetişmesi ve 0 doğal olması geliyor. Orkide bitkisinin köklerinden elde edilen salep, Bucak ve çevresinde bulunan dağ eteklerinde yetişiyor, toplanıyor ve Bucak’ta ticareti yapılıyor. Yapılış aşaması ve dağlardan fincana ulaşma hikayesi de tamamlıyor hakiki Bucak Salebini. Ancak bu süreç o kadar zahmetli ki fiyatı kalitesini ve zahmetini ortaya koyuyor. Hakiki Bucak salebinin kilosu bu yıl 4.000 liradan tüketiciye ulaşıyor. Bir kg süte 7 gr salep 70 gr şeker ilave ediliyor, uygun sıcaklıkta kaynatılıp fincanlara doluyor, tarçın ile birleşince damakta eşsiz bir tat bırakıyor. Geçmişten günümüze salebin ticaret merkezi unvanını koruyan Burdur’un Bucak İlçesi Hakiki Bucak Salebinin Coğrafi İşaret Tescil Belgesini almasıyla daha da ünlendi. Burdur’un Bucak İlçesi’nde 4 kuşaktır Salep ticaretiyle uğraşan Aziz Gündüz, salebin Torosların eteklerinden fincana uzanan meşakkatli yolculuğu hakkında Kanal 15 mikrofonuna konuştu. Salep toplarken dikkat edilmesi gereken hususları anlatan Gündüz, özenle toplanan salep yumrularının kaynatılıp kurutulduktan sonra taş değirmenlerde öğütülürek toz haline getirildiğini belirtti.
Salebin yazın dondurma yapımında kışın ise sıcak içecek olarak tüketildiğini belirten Gündüz, sıcak salebin hazırlanma aşaması hakkında da bilgi verdi. Salebin Toros dağlarından fincana uzanan yolculuğunu anlatan Aziz Gündüz,
salebin vücuda sağladığı katkılar ve fiyatı hakkında Kanal 15 mikrofonuna konuştu.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Kış Aylarının Vazgeçilmez İçeceği; Hakiki Bucak Salebi
Yabani orkide bitkisinin yumrularından elde edilen hakiki Bucak Salebi tadıyla, kokusuyla, aromasıyla kış aylarının vazgeçilmez tatları arasında yer alıyor.
Salep, ülke genelinde sevilerek içilen, damakta hoş bir tat bırakan, sağlık açısında da birçok faydası bulunan, kış aylarında bolca tüketilen bir içecek. Bucak Salebini diğer salep türlerinden ayıran özelliklerin başında yoğun kıvamı, aroması, Toroslarda doğada kendi haline yetişmesi ve 0 doğal olması geliyor. Orkide bitkisinin köklerinden elde edilen salep, Bucak ve çevresinde bulunan dağ eteklerinde yetişiyor, toplanıyor ve Bucak’ta ticareti yapılıyor. Yapılış aşaması ve dağlardan fincana ulaşma hikayesi de tamamlıyor hakiki Bucak Salebini. Ancak bu süreç o kadar zahmetli ki fiyatı kalitesini ve zahmetini ortaya koyuyor. Hakiki Bucak salebinin kilosu bu yıl 4.000 liradan tüketiciye ulaşıyor. Bir kg süte 7 gr salep 70 gr şeker ilave ediliyor, uygun sıcaklıkta kaynatılıp fincanlara doluyor, tarçın ile birleşince damakta eşsiz bir tat bırakıyor. Geçmişten günümüze salebin ticaret merkezi unvanını koruyan Burdur’un Bucak İlçesi Hakiki Bucak Salebinin Coğrafi İşaret Tescil Belgesini almasıyla daha da ünlendi. Burdur’un Bucak İlçesi’nde 4 kuşaktır Salep ticaretiyle uğraşan Aziz Gündüz, salebin Torosların eteklerinden fincana uzanan meşakkatli yolculuğu hakkında Kanal 15 mikrofonuna konuştu. Salep toplarken dikkat edilmesi gereken hususları anlatan Gündüz, özenle toplanan salep yumrularının kaynatılıp kurutulduktan sonra taş değirmenlerde öğütülürek toz haline getirildiğini belirtti.
Salebin yazın dondurma yapımında kışın ise sıcak içecek olarak tüketildiğini belirten Gündüz, sıcak salebin hazırlanma aşaması hakkında da bilgi verdi. Salebin Toros dağlarından fincana uzanan yolculuğunu anlatan Aziz Gündüz,
salebin vücuda sağladığı katkılar ve fiyatı hakkında Kanal 15 mikrofonuna konuştu.
En Çok Okunan Haberler