SON DAKİKA
Hava Durumu

Gülnarlı Fatma Su, Yörük Geleneğini Tanıtıyor

Mersin’in Gülnar ilçesinde yaşayan Fatma Su, Yörük geleneğini yaşamak ve yaşatmak için oluşturduğu Yörük Obası’na Türkiye genelinden herkesi davet ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2024 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2024 16:07
Kaynak: Seher Özer
Gülnarlı Fatma Su, Yörük Geleneğini Tanıtıyor

Mersin’in Gülnar ilçesine bağlı Çukurasma Köyü’nde yaşayan Fatma Su, Yörüklerin kullandığı araç ve gereçleri bir araya getirerek oluşturduğu Yörük Obasında Yörük geleneğini tanıttığı gibi, geleneği merak eden misafirlerini ağırlamaktan da oldukça keyif alıyor, ayrıca Yörük kültürünü kırsal turizm kapsamında tanıtarak, yaşatmaya çalışıyor.

Yörük geleneğini gün yüzüne çıkarmak istediğini söyleyen Fatma Su, oluşturduğu Yörük Obasındaki Yörük geleneğini yansıtan araç ve gereçler hakkında ziyaretçilerini bilgilendiriyor.

Konargöçer Yörüklerin yaşam tarzını merak eden ülke genelindeki katılımcılarla birlikte paralel göç gerçekleştirdiğini aktaran Fatma Su, Yörük göçü izlenimlerini de aktardı ve etkinliği her yıl yaparak, gelenekselleştirmek istediğini kaydetti.

Mersin’in Gülnar ilçesine bağlı Çukurasma Köyü’nde yaşayan Fatma Su, Yörük geleneğini yaşamak isteyen herkesi oluşturduğu Yörük Obasına davet etti.

Kaynak: Seher Özer

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.