SON DAKİKA
Hava Durumu

Engelsiz Eğitimde Öncü olan MAKÜ’ye Prestijli Yeşil Bayrak Ödülü

Yükseköğretim Kurulu'nun düzenlediği Engelsiz Üniversite Ödülleri'nde bu yıl, 112 üniversiteden gelen 1709 başvurudan 76 üniversitenin toplamda 319 bayrak kazandığı açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2024 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2024 09:47
Kaynak: Haber Merkezi
ses15.com.tr
Engelsiz Eğitimde Öncü olan MAKÜ’ye Prestijli Yeşil Bayrak Ödülü

Yükseköğretim Kurulu tarafından düzenlenen "Engelsiz Üniversite Ödülleri"nde bu yıl, 112 üniversiteden gelen toplam 1709 başvuru arasından 76 üniversite, toplamda 319 bayrak kazanma başarısı gösterdi.

Engelsiz Üniversite Bayrakları, mekânda erişilebilirlik için Turuncu Bayrak, eğitimde erişilebilirlik için Yeşil Bayrak ve sosyo-kültürel faaliyetlerde erişilebilirlik için Mavi Bayrak olmak üzere üç kategoride veriliyor. Bu yılın kazananları arasında yer alan 228 Turuncu Bayrak, 55 Yeşil Bayrak ve 36 Mavi Bayrak bulunuyor.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İstiklal Yerleşkesi ile Prof. Dr. İlhan Varank Kütüphanesi 2024 Yılı Mekanda Erişebilirlik Ödülü (Turuncu Bayrak) almaya, MAKÜ Spor Bilimleri Fakültesi de 2024 Yılı Eğitimde Erişebilirlik Ödülü (Yeşil Bayrak) almaya hak kazandı.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, MAKÜ'nün engelsiz eğitimdeki önemli rolünü vurgulayarak, “Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak, yükseköğretime girişte ve eğitim sürecinde engelleri kaldırmak amacıyla düzenlenen ödüllere üniversite olarak büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve emeklerimizin karşılığını aldığımız bu ödüller bizi mutlu etti. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Ayrıca Üniversitemiz bünyesindeki Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı binası, İlahiyat Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Spor Bilimleri ve Sporcu Yetiştirme Uygulama Araştırma Merkezi ile Diş Hekimliği Fakültesi Mekânda Erişebilirlik Ödülüne (Turuncu Bayrak) ve İstiklal Yerleşkesi de Sosyo-Kültürel Faaliyetler Ödülüne (Mavi Bayrak) aday gösterildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.