SON DAKİKA
Hava Durumu

DENİZLİ'DE TÜRK MUTFAĞI HAFTASI'NDA YÖRESEL YEMEKLER TANITILDI

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2023 06:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ses15.com.tr
DENİZLİ'DE TÜRK MUTFAĞI HAFTASI'NDA YÖRESEL YEMEKLER TANITILDI
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında Kale biberinden yapılan yemek ve tatlılar tanıtıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" çerçevesinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen "Denizli Lezzet Şenlikleri" sürüyor. Valiliğin koordinasyonunda Atalar Konağı'nda yapılan etkinlikte Kale biberinden yapılan Kale dessert, Kale biber tatlısı, acı baba, kalu usulü pizza, çıtır dolma, kuru biber çanağında kısır, Kale biberine sarılı dana madalyon, Kale biberi dolması, düşler, Kale biberi mausse, tatlı alev, unlu Kale biberi tatarı, Kale biberli üçkulak tatlısı, leblebili Kale biberi çorbası, etli Kale biberi dolması, köz biberli patlıcan atması, kuru biber turşusu ve Kale biberli cheesecake tanıtıldı. Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, AA muhabirine, şenliğin bu yılki temasının Kale biberi olduğunu, biberin tanıtımı için yemeklerin yarıştığını kaydetti. Akyol, Denizli'de 128 çeşit yemek türünün olduğunu, Türk Mutfağı Haftası'nın, bu yemeklerin tanıtılmasının zeminini oluşturduğunu söyledi. AA
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.