Burdur’da İl Genelinde düzenlenen Süt Hijyeni kurslarında 298 üreticiye Eğitim verildi. Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği 32 saatlik kurslarda, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde görevli Gıda Mühendisleri tarafından 10 İlçe ve merkeze bağlı Büğdüz köyünde toplam 298 kursiyere Süt Hijyeni Eğitimi verildi.
Törende konuşan Büğdüz Köyü Kalkınma Kooperatifi Başkanı Halil Candan köyde açılan kurs için yetkililere teşekkür etti.
Burdur Valisi Şerif Yılmaz Büğdüz Köyü’nde kurslara katılan ve başarıyla tamamlayan kursiyer için düzenlenen Sertifika Dağıtım Törenine katıldı. Vali Yılmaz törende yaptığı konuşmada, Burdur’da yılda yaklaşık 420 bin ton süt üretildiğini ve bunun ülke süt üretiminin yüzde 2.4’ü olduğunu belirtti.
50 yıl öncesinin Türkiye’si ile bugünün Türkiye’si arasındaki farklardan bahseden Vali Yılmaz, “Dünyada toplam süt üretimi 800 milyon ton, bunun sanayiye aktarılanı, hijyen şartları yerine getirilmek suretiyle kontrol altında izlenebilir olanı 500 milyon ton, yani yüzde 62’si” dedi.
Ülkemizde süt üretiminin 18 milyon ton olduğunu ve bu sütün yüzde 55’inin sanayiye verildiğini ifade eden Yılmaz, “Burdur’un yılda yaklaşık 420 bin ton süt üretimi var. Buda ülkemiz üretiminin % 2,4’ü, Burdur’da üretilen sütün yüzde 90-95’ini sanayiye veriyoruz. Bu rakam ilimiz için güzel bir seviye” dedi.
Konuşmaların ardından Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Kursa katılan ve başarı sağlayan kursiyerlere sertifikalarını dağıttı.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
BURDUR’DA SÜT HİJYENİ EĞİTİMİ VERİLDİ
En Çok Okunan Haberler