SON DAKİKA
Hava Durumu

Kira artışlarının son bir yıl içerisindeki artışı dudak uçuklatıyor!

Kira fiyatlarındaki artış son bir yıl içerisinde çok büyük bir oranda arttı! Açıklanan son oranlara bakıldığında özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerdeki kira oranları oldukça büyük bir artış gösterdiği görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2023 21:52
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2023 21:52
Kaynak: Haber Merkezi
ses15.com.tr
Kira artışlarının son bir yıl içerisindeki artışı dudak uçuklatıyor!

Kira fiyatlarındaki artış birçok vatandaşı olumsuz etkiledi. Etkilemeye devam ediyor. Bir süre fahiş rakamlarla evlerini kiralamak isteyenlere çeşitli tedbirler getirilerek denge korunmaya sağlandı. Ancak İstoç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu üyesi gayrimenkul uzmanı Şenay Araç’ın son açıklamalarına göre bu tedbirler kira fiyatlarındaki suni köpüğün uçmasına neden oldu. İstanbul’da kira fiyatlarını araştıran ve rakamları ortaya koyan Araç neler dedi? İşte tüm detaylar...

Suni köpük uçtu!

İstoç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu üyesi gayrimenkul uzmanı Şenay Araç “Alınan tedbirler, kira artış oranının sabitlenerek sahte ilanların önüne geçilmesi, yetki belgesi istenmesi 2. el konut piyasasında yüzde 20-25 arası suni köpüğün uçmasına neden oldu. Artık gerçek fiyatlar yaygınlaşmaya başladı” diyor. Gelelim fiyatlara… Şenay Araç’a İstanbul Planlama Ajansı’nın verilerine göre kira artış rekoru kıran 6 ilçe olan Üsküdar, Kağıthane, Beykoz, Başakşehir, Küçükçekmece ve Eyüpsultan’da mahalle mahalle ortalama kiraları sordum diyerek kira fiyatlarındaki yükselişe dikkat çekti. Yaptığı araştırma ile gözleri üzerine çeken Araç araştırmasının devamında İstnabul’daki semtlere göre kira fiyatlarının ortalamalarını açıkladı.

Kira fiyatlarındaki ucuzluk ve pahalılık!

Gayrimenkul uzmanı Şenay Araç’ın araştırmalarıan göre kira artış oranları; Üsküdar: Yüzde 961  Kağıthane: Yüzde 954  Beykoz: Yüzde 889  Başakşehir: Yüzde 879 Küçükçekmece: Yüzde 861 Eyüpsultan: Yüzde 804 oldu. Bununla beraber

Kiraların en düşük olduğu Mehmet Akif, İnönü, Kemalpaşa ve Kartaltepe Mahallesi… 1+1’ler 6 bin kiradan başlıyor, bu dört mahallede oda sayısı arttıkça kira da 15 bin liraya çıkıyor. Küçükçekmece’nin en pahalı mahallesi ise Atakent. 1+1’ler 28 bin liradan başlıyor, 4+1’ler 100 bin liraya kadar çıkıyor.

En ucuz kiralar Ahmediye, Cumhuriyet ve Selami Ali mahallelerinde. 1+1’ler 10 bin liradan başlıyor, 4+1’in ortalama kirası ise 25 bin lira civarında. Üskğdar’ın en pahalı mahalleleri de Mimar Sinan ve Küçükçamlıca. 1+1’ler 40 bin, 4+1’lerse ortalama 140 bin lira civarında.

Kiraların en ucuz olduğu Yeşilce, Harmantepe, Telsizler ve Talatpaşa’da 1+1’ler 8 bin 500 liradan başlıyor, 4+1’ler 24 bin lira civarında. En pahalı mahallelerse Hamidiye, Emniyetevleri ve Seyrantepe. 1+1’ler 57 bin liradan başlıyor, 3+1’ler ise 140 bin lira.

Kiraların en ucuz olduğu Karadolap, Yeşilpınar ve Çırçır’da 1+1’ler 6 bin 500 liradan başlıyor, oda sayısı arttıkça kira da 25 bin liraya kadar çıkıyor. Eyüpsultan’ın en pahalı mahalleleri ise Göktürk ve Mimar Sinan. 1+1’lerin kşrası 42 bin liradan başlıyor, 4+1’ler 160 bin liraya kadar çıkıyor.

Kiraların en ucuz olduğu Şamlar, Altınşehir, Güvercintepe ve Başakşehir 2. Kısım. Şamlar’da kiralar 6 bin 250 liradan başlıyor, Başakşehir 2. kısım’da ortalama 18 bin lira. En pahalı mahalleler ise 1. Kısım ve Ziya Gökalp Mahallesi. Bu iki mahallede kiralar 28 bin lira ile 90 bin lira arasında.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.