SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Özel, Yem Fiyatlarında Yaşanan Artışı Değerlendirdi

Bucak Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Özel, son bir aylık dönemde üretici girdi maliyetlerinde yaşanan artış hakkında konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2023 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2023 15:59
Kaynak: Mehmet Sevinç
Başkan Özel, Yem Fiyatlarında Yaşanan Artışı Değerlendirdi

Bucak Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Özel, son bir aylık dönemde üretici girdi maliyetlerinde yaşanan artış hakkında konuştu. Arpa ve yem fiyatlarında son dönemde yaşanan artışın sebebinin araştırılması gerektiğine vurgu yapan Başkan Özel; “Hububat fiyatlarına baktığımızda son bir yılda yaşanan zam oranı mısırda , arpada ise %21 iken yem fiyatlarında yaşanan %25’lik artış, kabul edilebilir bir durum değil. Bu şartlarda Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurulu ve ilgili tüm devlet kurumlarını devreye girmeli. Piyasada yaşanan bu artışın araştırılmalı, hayvan üreticisi ve tüketicinin korunması adına da önlemler alınmalıdır” dedi.

Başkan Özel; “Toplam 12 aylık bir zaman diliminde %25’lik fiyat artışı yokken  arpada 21.64, mısırda ise 13. 10’luk bir artış söz konusu. %21 in üzerinde %25’e varan bir fiyat zammı kabul edilebilir bir durum değil, bu şartlar altında gerek Tarım Bakanlığı, gerekse Ticaret Bakanlığı devreye girip müdahale etmeli. Şu an itibariyle unluk buğday 8 bin 500 bandında, kepekse 7 lira. Nasıl oluyor da buğdayın kabuğu atığı buğday kadar para yapabiliyor. Gerekirse yurtdışından ithalatın önü açılarak üreticiye destek çıkılmalı. Üreticiye çıkılan destek aslında tüketiciye çıkılmış olacak. Tüketici fiyatlarının ucuzlaması tarımsal girdi maliyetlerinin düşmesiyle ilgili bir durum. Bu konuda ben devletimizin ilgili birimlerini göreve davet ediyorum. Biz hem üreticilerimiz hem de tüketicilerimiz adına bu fiyat artışının nedenlerinin araştırılması ve zammın geri çekilmesini talep ediyoruz” dedi.

Kaynak: Mehmet Sevinç

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.