SON DAKİKA
Hava Durumu

Tıbbi Ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği İşletmesi Kocaaliler Beldesi İçin Büyük Gelir Kaynağı Sağlayacak

Bucak Kocaaliler Beldesi’nde Bucak Halk Eğitim Müdürlüğü, Bucak İlçe Tarım Müdürlüğü ve Kocaaliler Belediyesi işbirliği ile açılan Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği, belde için büyük bir fırsat ve gelir kaynağı sağlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2024 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2024 15:09
Kaynak: Mehmet Sevinç
Tıbbi Ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği İşletmesi Kocaaliler Beldesi İçin Büyük Gelir Kaynağı Sağlayacak

Beldede Kocaaliler Belediye Başkanı Selahatdin Gökçe, İşleme Pazarlama kursiyerleri, vatandaşlar ile beldede faaliyete başlayan Botanika Tarım işletme sahibi İbrahim Dedeli bir araya gelerek faaliyetler hakkında bilgi verdi.  

Bucak Halk Eğitim Müdürlüğü, Bucak İlçe Tarım Müdürlüğü ve Kocaaliler Belediyesi işbirliği ile açılan Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği, İşleme Pazarlama kursiyerleri ile beldede faaliyete başlayan Botanika Tarım sahibi İbrahim Dedeli bir araya geldi.

Beldede doğada toplanabilen ve yağı çıkartılabilen kekik çeşitleri hakkında bilgi verildi. Ayrıca sözleşmeli tarım yapmak isteyen çiftçilere tohum ve eğitim desteğini vereceğini belirten İbrahim Dedeli, özellikle belirledikleri kekik ve adaçayı cinsi diken ve herhangi bir kimyasal ilaç kullanmayan vatandaşlardan yüksek miktarda alım yapabileceğini kaydetti.

Botanika Tarım sahibi İbrahim Dedeli, Belde için büyük bir fırsat ve gelir kaynağı haline gelecek tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği için belediye olarak dikilebilir alanları ve işgücü kapasitesini belirleyerek, “Tarlası olmayan vatandaşlarımızı işgücü ile, tarlası olmayıp işgücü olan vatandaşlarımızı tarla sahipleri ile bir araya getirerek vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: Mehmet Sevinç

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.