SON DAKİKA
Hava Durumu

Bucak’ta Minikler Kütüphane Haftasında Kitaplarla Tanıştı

Bucak’ta 60. Kütüphane Haftası kapsamında Bucak Halk Kütüphanesi programı dahilinde okul öğrencileri öğretmenleriyle birlikte Kütüphaneyi ziyaret ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2024 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2024 17:48
Kaynak: Mehmet Sevinç
Bucak’ta Minikler Kütüphane Haftasında Kitaplarla Tanıştı

Ziyarette minik öğrenciler kütüphaneyi gezerek hem kitap ve kütüphane hakkında bilgi sahibi oluyor hem de kitap okuma alışkanlığı kazanıyor.

Bucak Halk Kütüphanesi Müdürü Erdoğan Çakar, “1964 yılından bu yana her yıl Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan hafta Kütüphane Haftası olarak kutlanmakta. Bu yıl da 60.’sını kutluyoruz. Biz de tek tören yapmak yerine hafta boyunca bütün okullarımızda birer ikişer sınıf alıp Kütüphanemizi hem yakından tanıtmak hem buranın kullanımı ile ilgili bilgiler vermek hem onların kütüphaneye daha çabuk ısınmalarını sağlamak amacıyla bir program yaptık.

Bu program dahilinde bu hafta birer saat ara ile okul öğrencilerimizi alıyoruz. Gelecek hafta da okullarımız çok olduğu için bir kısmı 2-3 gün civarında gelecek haftaya da taşacak. Buraya gelen öğrencilerimizi kütüphanemizi nasıl kullanacaklar bu konuda bilgiler veriyoruz. Burada kütüphanemizde ne tür materyaller var bu konuda kendilerini bilgilendiriyoruz. Bizim her yıl kütüphanemizde en çok kitap okuyan okuyucularımız olur.

Kütüphane otomasyon programından bunları alırız objektif olarak sistemden yıl sonunda indiririz. İlk 3’e kim giriyorsa onları belirler onlara küçük te olsa ödül veririz ”dedi.

Erdoğan Çakar, “Çağımızda okumak su ekmek gibi ihtiyaç her ne kadar gençlerimiz telefon kullansa da  bu ciddi bilgilere de önem vermemiz gerekiyor, çocuklarımızın ailelerin bizlerin bu konuya eğilmesi lazım. Sadece okulun velinin uğraşmasıyla olacak bir şey değil. Her kes bir tarafından tutacak bu gençliği bu çocukları geleceğe hazırlayacağız.

Biz ne kadar bu çocukları geleceğe daha iyi hazırlarsak onlarda gelecekte ülkemize milletimize o kadar faydalı olur. Hem ülkemiz hem kendileri de kalkınmış olur. Kütüphanemize herkesi bekleriz 7’den 70’e herkese hitap eden kaynağımız var. Yaklaşık 40 bini gecik kitabımız var şu anda. Bunun içerisinde çocuk, yetişkin kitabımız var, her konuyla ilgili kitabımız var. Bir kişi buraya geldiği zaman bana hitap eden kitap yok demesi mümkün değil. Herkesi kütüphanemize bekliyoruz, üye olmalarını bekliyoruz. Okul öncesi çocuklarımız buraya geldi, onların da üye olması lazım. Çocuklar ne kadar erken üye olurlarsa kitap okumaya o kadar çabuk başlıyorlar. Üye kartlarımız ücretsiz formu dolduruyorlar formlarını düzenleyerek kitaplarını ücretsiz veriyoruz. Kartlarımız devamlı geçerli, biz sistem üzerinden 2-3 yıl dolduğu zaman bilgilerini güncelliyoruz. Aynı kartı kullanmaya devam ediyorlar” dedi.

Kaynak: Mehmet Sevinç

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.