SON DAKİKA
Hava Durumu

Bucak'ta Hacı Adaylarına Seminer Verildi

Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Yılı Hac Organizasyonu ile hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gitmeye hazırlanan hacı adaylarına yönelik eğitim seminerleri gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 23:33
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 23:33
Kaynak: Mehmet Sevinç
Bucak'ta Hacı Adaylarına Seminer Verildi

İlçe Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü brahim KESER, hacı adaylarını tebrik ederek, “Mübarek beldelere gitmek siz değerli kardeşlerime nasip olacak inşallah. Birçok kişi hasretle beklerken kurada siz çıktınız, buna çok şükretmeli ve daha şimdiden maddi manevi hazırlıklara başlamalısınız.” dedi.

24-25  Nisan 2024 tarihlerinde yapılan “Hac Eğitim Seminleri”nde, İlçe  Müftüsü İbrahim Keser, Şube Müdürü İlyas Akbaba, Din Hizmetleri Uzmanı Selim Bingöl, Vaiz İbrahim Ertaş ve Vaiz İlknur Atasoy tarafından hacı adaylarının ibadetlerini usulüne uygun ve bilinçli bir şekilde yerine getirmelerini sağlamak amacıyla kutsal yolculuk öncesinde görsel materyaller eşliğinde bilgilendirme yapıldı. Halk sağlığı müdürlüğünden gelen doktor tarafından bilgilendirme yapıldı.


 Hac seminerlerine katılımın oldukça fazla olduğu ve verimli geçtiği görüldü. 
Ayrıca ibadet bilinci ve hac ibadeti, haccın hikmeti ve hacdaki sembollerin anlamı, kardeşlik ve bir arada yaşama bilinci, yolculuğa çıkmadan önce maddi ve manevi hazırlık ve Hz. Peygamberimiz ve Mescid-i Nebevi gibi konular anlatıldı.

Kaynak: Mehmet Sevinç

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.