SON DAKİKA
Hava Durumu

Bucak’ta Bağlama Ve Gitar Kursu Açıldı

Bucak Halk Eğitim Merkezi’nde bağlama ve gitar kursu açıldı. 5 Şubat Pazartesi ve Salı günü itibariyle başlayan kurslar Bucak Necati Topay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştiriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2024 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2024 17:11
Kaynak: Mehmet Sevinç
Bucak’ta Bağlama Ve Gitar Kursu Açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Halk Eğitim Merkezleri, her alanda açılan kurslarla vatandaşların sosyal ve kişisel gelişimlerini desteklemeyi, sosyal yaşam içinde yer almalarını sağlıyor.  Hayat boyu öğrenme; eğitim öğretim faaliyetleri aracılığıyla bireysel, toplumsal gelişim ve istihdam öncelikli bir yaklaşımla bireyin bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirerek örgün eğitimin dışında her türlü öğrenme etkinliklerini planlamak, sosyal ve kültürel hayattaki değişmelere ayak uydurabilmek için hem okul eğitimini hem de okul dışı eğitimlerin tümünü kapsıyor.

Vatandaşların talepleri doğrultusunda açılan çeşitli kurslara ilgi büyük. 2023 yılında 350 kursun açıldığı Bucak Halk Eğitim Merkezi’nde bu kurslardan 14 bin 383 kursiyer faydalandı. 2024 yılında da çeşitli dallarda açılan kurslara halkın ilgisi büyük.

Bu kapsamda bağlama ve gitar kursu açıldı. 5 Şubat Pazartesi günü itibariyle başlayan bağlama kursu Bucak Necati Topay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Pazartesi ve Çarşamba günleri saat 18.00’da gerçekleştiriliyor.

Yaklaşık 30 kursiyerin katıldığı kursun eğitimi Müzik Öğretmeni Ali Elmacık tarafından veriliyor. 6 Şubat Salı günü itibariyle başlayan gitar kursu Bucak Necati Topay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Salı ve Perşembe günleri saat 18.00’da gerçekleştiriliyor. Yaklaşık 20 kursiyerin katıldığı kursun eğitimi Müzik Öğretmeni İbrahim Yeşil tarafından veriliyor.

Kaynak: Mehmet Sevinç

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.