SON DAKİKA
Hava Durumu

Bucak’ta “Aile” Konulu Konferans Verildi

Bucak İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca Aile Haftası kapsamında bayanlara yönelik "Aile" konulu konferans düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2024 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2024 15:28
Kaynak: Mehmet Sevinç
Bucak’ta “Aile” Konulu Konferans Verildi

Konferans Saygı Duruşu İstiklal Marşının okunması ile başladı. Bucak İlçe Müftüsü İbrahim Keser yaptığı açılış konuşmasında; “İslam aile kurmaya, aile olmaya aile ile yaşamaya çok büyük bir önem vermiştir. Bizler Allah’ın kulu ve Resulullah’ın ümmeti olarak kutsal kitabımız Kur’an’dan almış olduğumuz ilhamla Resulullah Efendimiz s.a.v.’in hayatından almış olduğumuz rehberlikle hayatımızı aile içerisinde sürdürüyoruz.

Ailenin temel taşı da aslında annelerimizdir, hanımlarımızdır, bacılarımızdır, kardeşlerimizdir. Savaşta barışta, göçte, afette her noktada biz ailemizi korumakla mükellefiz, aileyi yaşatmakla mükellefiz. Toplumun temel taşı ailedir. Ailede annelerin yeri, ailede hanımların yeri ailede anneannelerin, babaannelerin yeri tarif edilemez öneme sahiptir” dedi.

Daha sonra din görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim Tilaveti okundu. Antalya Müftülüğü Baş Vaizi Şerife Gönül, konferansta yaptığı konuşmada, “Hazine bir insanın en kıymetli ihtiyaç duyduğu sermayedir, birikimdir. Onun için aile bizim en kıymetli hazinemizdir. Bizler Rabbimizin Resulullah Efendimizin en kıymetli emanetiyiz ve yuvalarımızı biz cennet olarak nitelendiriyoruz” dedi.

Program sinevizyon gösterisi ile devam etti. Program sonunda Antalya Müftülüğü Baş vaizi Şerife Gönül Bilgi'ne hediye takdimi yapıldı.

Kaynak: Mehmet Sevinç

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.