
Eylül -Aralık ayları arasında toplanarak pazara çıkarılan cennet meyvesi farklı tadı ile oldukça ilgi görüyor.
Son yıllarda Bucak’ta da yaygınlaşan cennet meyvesi bahçelerde ve tarlalarda yetiştirilebiliyor. Sezonu bitse de ağacında yaprakları dökülse bile meyveleri hava sıcaklığı eksi derecelere düşünceye kadar dalında kalabiliyor.
Bazı vatandaşlar topladığı cennet meyvesini kurutmayı tercih ederken bazı vatandaşlarsa taze iken tüketmeyi veya satmayı seçiyor.
En çok tüketilen meyveler arasında yer alan cennet meyvesi Bucak pazarlarında da büyük ilgi görüyor. Tamamen doğal bir meyve türü olan cennet meyvesinin kilosu 50-60 liradan satılıyor.
Tarlasından topladığı cennet meyvelerini Bucak pazarında satışa çıkaran Bağsaray köyünden Emin Ergin meyvenin özelliği ve fiyatı hakkında bilgi verdi. Emin Ergin, “Kendi ürünümüz. Bu meyvenin Eylül ayında hasadı başlar, kurutmalık yeşil olarak toplanır. Topladıklarımızı sandıklara koyarız, 1 hafta 15 gün içinde olgunlaşır. Ondan sonra yenilebilir. Kilosunu 50-60 liradan satıyoruz. Uzun zamandır gitmediğim tarlama gitmiştim tarlada yetiştirdiğim cennet meyvesi ağacının güzel meyve verdiğini gördüm. Yaprakları dökülmüş meyveleri kalmış. 5-6 kasa topladık pazara getirdim. Bu meyveyi sulamıyoruz, budama yok, ilaçlama yok tamamen doğal maşallah böyle meyvesi olmuş ” dedi.