Haber Giriş Tarihi: 21.01.55163 08:23
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.55163 08:23

Son zamanlarda popülaritesini artıran kültür mantarı, kolayca büyüyen ve çok zahmete girmeden yetiştirebilen bir bitki. Düşük kalorisi ve yüksek besin değerleriyle öne çıkan kültür mantarı çeşitleri yemeklere lezzet katıyor. Kültür mantarı yetiştiriciliği ise, kültür mantarı kompostu denilen özel bir karışımın içinde yapılıyor. Ticari amaçlı üretim gerçekleştirebildiği gibi evde de kültür mantarı yetiştiriciliği yapılabiliyor. Antalya’nın Korkuteli İlçesi’nde yoğun şekilde üretimi yapılan Kültür Mantarı, ülkenin dört bir yanına iç pazar sayesinde ulaşıyor. Burdur’un Bucak İlçesi’nde Perşembe günleri Kapalı Pazar Kompleksinde kurulan halk pazarında kültür mantarı çeşitlerini bulmak mümkün. Korkuteli’den Bucak Pazarına gelerek kültür mantarı çeşitlerini vatandaşla buluşturan Pazar esnaflarından Erdoğan Kozakoğulları, kültür mantarının kestane mantarı olarak bilinen çeşidi hakkında bilgi verdi. Korkuteli İlçesi’nde Kültür Mantarı yetiştiriciliği yaptığını aktaran Kozakoğulları, 45 günlük bir üretim süreci sonunda kültür mantarının yetişip toplandığını ifade etti, üretim aşaması hakkında bilgi verdi. Bucak’taki vatandaşların kültür mantarı tüketimine de değinen Pazar Esnafı Erdoğan Kozakoğulları, kültür mantarı yetiştiriciliğinin yaygın olarak yapıldığı Korkuteli’nin Türkiye’nin kültür mantarı ihtiyacının %60’lık bölümünü karşıladığını bildirdi. Mantar alırken ve seçerken dikkat edilmesi gereken huşuları paylaşan Kozakoğulları, Mantarın kilo fiyatı ile Pazar durumu hakkındaki görüşlerini de aktardı.