Haber Giriş Tarihi: 17.04.55155 01:50
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.55155 01:50

Soğan, sağladığı faydalar ve lezzeti ile yaz-kış sofraların vazgeçilmezi konumunda. Yeşil ve kuru olarak tüketilen soğan Ekim ve Mart ayları arasında toprakla buluşuyor. Yaz aylarında taze haliyle tüketilen soğan, yaz sonunda topraktan sökülerek kışlık kuru soğan olarak tüketiliyor. Bucak Kapalı Pazar Kompleksinde Perşembe günleri kurulan Halk Pazarında iskelen soğan satışı yapan Kuşbaba Köyü’nden İlyas Durucan, yaptığı açıklamada, iskelen soğanın dikim ve söküm zamanı hakkında bilgi verdi. Mart ayı sonuna kadar iskelen soğan dikilebildiğini aktaran Durucan, söküm işinin Ağustos ayında yapıldığını söyledi. Bir kilo iskelen soğandan 50 kilo ve üzeri verim alınabildiğini belirten Pazar Esnafı İlyas Durucan, iskelen soğanın kilo fiyatı hakkında bilgi verdi. Pazar tezgâhında yaz ve kış aylarında mevsimine uygun ürünler sattığını aktaran İlyas Durucan, müşterilerin fiyatlardan kendisinin de satışlardan memnun olduğunu ifade etti.