Haber Giriş Tarihi: 02.09.52063 22:46
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.52063 22:46

Ege mutfağının önemli lezzetlerinden gözleme, Denizli’de neredeyse her fırında kadınlar tarafından yapılıyor. Günün her vakti binlerce kişi gözlemenin tadına bakmak için fırınlara gidiyor. Gelenekselleşmiş bir tat olan gözlemeye, genç yaşlı herkes büyük ilgi gösteriyor. Ispanaklı, patatesli ve kabaklı çeşitlerinin yanında müşterinin isteğine göre malzemelerde değişiklik yapılabiliyor. İsteyen müşteriler kendi malzemesini getirerek kendi damak zevkiyle bu geleneksel tadı birleştirerek ortaya yeni bir lezzet çıkartabiliyor.57 yaşındaki gözleme ustası Eşe Demirel, çocukluğundan beri bu işi yaptığını hatta çocukluğunda hep yufka yediklerini ve bu zanaatı annesinden öğrendiğini belirterek; “Burada ıspanaklı, patatesli, kabaklı börek, yufka, bazlama ve bezdirme yapıyoruz. Müşterilerin damak tadına uygun lezzetler sunuyoruz” dedi.