Haber Giriş Tarihi: 05.07.53794 09:20
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.53794 09:20

Burdur’un coğrafi işaretli lezzetlerinden biri olan ve herkes tarafından sevilerek tüketilen Ceviz Ezmesi, Burdur’a gelen misafirlere özellikle satış noktalarında ikram ediliyor, bu eşsiz lezzeti herkesin tatması tanıması sağlanıyor. Cevizin kendine has bir tatlıya dönüştüğü bu tat, nasıl yapılıyor, hangi aşamalardan geçerek sofralara ulaşıyor? Yörede organik tatlıların başında gelen Burdur’un Meşhur Ceviz Ezmesi’nin yapım aşamalarını Üreticisi Ramazan Demirel anlattı. Konu ile ilgili konuşan Demirel, Burdur’un eşsiz lezzetlerinden olan Ceviz Ezmesi’nin ve haşhaş helvasının yapım aşamalarını paylaştı. Herkesin bu tatları mutlaka denemesi gerektiğini belirtti.