
Burdur’un Bucak ilçesinde Ramazan Bayramı için evlerde bayram hazırlıkları başlarken, fırınlarda da hareketlilik yaşanıyor.
Çoğu vatandaş külfetinin çok olması nedeniyle hazır tatlılara yönelirken, gelenek ve göreneklerini sürdürmeye çalışan bazı vatandaşlar da ev tatlılarını kendileri hazırlıyor.
Ramazan Bayramı için tatlısını evinde hazırlayan Emine Cenkçi Kanal 15 mikrofonuna “Sarı Burma” tatlısını nasıl yaptığını anlattı.
Cenkçi, her bayramda bu geleneği sürdürdüğünü ifade ederek, tepsi tepsi yaptığı “Sarıburma” tatlısını eş-dost ve çocuklarına ikram ettiğini kaydetti.
Bucak ilçesine özgü Çanak Ekmeğinin de özel bir lezzeti olduğunu aktaran Aziz Dilek, Ramazan Bayramı’nda hep birlikte ağız tadıyla bir arada olmak adına yıllardır bu geleneği devam ettiren akrabası Emine Cenkçi’yi takdir ettiğini söyledi.